TDC zoekt jobstudent(e) digitale communicatie

TDC zoekt jobstudent(e) digitale communicatie

Wanneer? Kalenderjaar 2020, 1 vaste dag per week gedurende 6 maanden tot 1 jaar (dag en periode onderling overeen te komen)
Waar? Hoofdzetel Enabel, Hoogstraat 147 - 1000 Brussel

 

Het Trade for Development Centre (TDC) is een programma van Enabel, het Belgische Ontwikkelingsagentschap, rond fair trade en duurzame handel. TDC coacht Afrikaanse producentenorganisaties in marketing en business management om hen zo te helpen een betere markttoegang te verkrijgen. 

De tweede pijler waarrond TDC werkt, is informeren en sensibiliseren. TDC houdt de vinger aan de pols voor wat leeft en beweegt op vlak van fair trade en duurzame handel en communiceert over nieuwe evoluties, sectoren en spelers. Elk jaar begin oktober organiseert TDC de Week van de Fair Trade, een nationale campagne, die de Belgische bevolking, overheden en bedrijven wil aanmoedigen om verantwoord te consumeren.


Wij zoeken…
Voor deze tweede pijler is TDC op zoek naar een helpende hand.

Heb jij interesse in fair trade en duurzame handel?
Ben jij gebeten door digitale communicatie en sociale media?
En wil jij  1 dag per week gedurende een half of een volledig jaar meedraaien in een klein TDC-team?

Stuur ons dan je motivatiebrief en CV voor vrijdag 24 januari 2020 op tdcatenabel.be.


Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een digital native: sociale media hebben geen geheimen voor jou. Je ziet de opportuniteiten in de info die voorhanden is en weet deze vlotjes te vertalen in aantrekkelijke posts, zowel met foto, video als tekst. Je beheert TDC’s sociale mediakanalen en bouwt ons online netwerk verder uit.
 • Je hebt Nederlands of Frans als moedertaal en je hebt een goed begrip van de andere taal. Voldoende kennis van het Engels is eveneens vereist (je kan foutloos en vlot posts voor sociale media schrijven in het Engels)
 • De websites www.befair.be en www.weekvandefairtrade.be (www.semaineducommerceequitable.be) worden begin 2020 in een nieuw kleedje gestoken. Jij voert alle info in op de nieuwe sites, samen met de communicatieverantwoordelijke. Je denkt daarbij mee na over een vlotte leesbaarheid, een logische structuur…  Nadien houd je de websites mee up-to-date.
 • Je hebt een vlotte pen. Je kan wervendAre e teksten schrijven in je moedertaal: van een nieuwtje voor de website, over een nieuwsbrief tot een klein artikel of een persfiche.
 • Je hebt zin voor initiatief en kan zelfstandig werken.
 • Je bent flexibel: je kan je aanpassen aan nieuwe situaties en hebt er geen problemen mee als je even moet bijspringen bij de organisatie van een event of vergadering, bijvoorbeeld als er hulp nodig is bij Resultaat 1 (Steun aan producenten)
 • Je bent sociaal ingesteld en werkt nauwkeurig.Aanbod

 • Gedurende het kalenderjaar 2020 kan je gedurende 6 maanden tot een heel jaar 1 dag per week bij TDC aan de slag (dag en periode af te spreken met de verantwoordelijke TDC).
  Je komt terecht in een 5-koppig team. Je zal vooral samenwerken met de communicatieverantwoordelijke en administratief assistente. Er is veel ruimte om bij te leren en ervaring op te doen. Tegelijkertijd heb je veel vrijheid: je kan je het sociale medialuik eigen maken en mee vorm geven.
 • Let  op: het gaat om een studentenjob, dwz dat je tijdens het kalenderjaar 2020 nog ingeschreven moet zijn als student (klik hier voor meer info over werken als jobstudent(e))
 • Plaats van tewerkstelling: Enabel, Hoogstraat 147, 1000 Brussel
 • Verloning : gebaseerd op een bruto maandsalaris van € 1.593.91

 

We kijken ernaar uit om van je te horen!