Promoot fair trade en win € 4000 voor jouw activiteit!

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne van het Trade for Development Centre die als doel heeft om Belgen te sensibiliseren rond fair trade. Dit jaar vindt de campagne plaats van 4 tot 14 oktober 2017.

Tijdens de editie van vorig jaar lanceerden we de uitdaging om van België tegen 2020 het Land van de Fair Trade te maken! Het idee erachter is dat als alle Belgen samen, individueel maar ook verenigingen, beleidsmakers, gemeenten, scholen…, kiezen voor eerlijke en kwalitatieve producten we echt een verschil kunnen maken voor de producenten in het Zuiden. 

Doe mee!
Help ons België mee op de kaart te zetten als Land van de Fair Trade. Bedenk een originele fairtradeactiviteit en dien je project in voor maandag 8 mei (12.00). Je maakt kans op een financiering van € 4000! In het wedstrijdreglement lees je welke organisaties in aanmerking komen om deel te nemen en aan welke criteria je project moet voldoen om kans te maken.

We rekenen op jou!
Ook jij kan met jouw gemeente, vereniging, klas.. je schouders zetten onder deze uitdaging.
Bedenk met jouw school een sensibiliserende activiteit die leerlingen, leerkrachten en hun ouders laat kennismaken met fair trade;

  • Zet een originele actie op poten die jouw gemeente in de kijker zet als FairTradeGemeente of een stap dichter bij de titel brengt;
  • Breng fair trade naar de werkvloer en overtuig je collega’s;
  • Ieder kan op zijn niveau en in zijn omgeving mensen laten kennismaken met fair trade. Zo zorgen we er samen voor dat fair trade in ons Belgisch DNA komt te zitten!

Op zoek naar inspiratie?
Doorheen de jaren zagen we heel wat leuke, originele projecten voorbij komen. Bekijk de filmpjes en laat je inspireren!
Fairfiets, fair trade voetbal cup, kookworkshop voor kinderen, festival rond eerlijke kleding, de fairtradepolitie en nog veel meer. Klik op het jaartal voor een volledige lijst: 20162015 en 2014.

In het reglement vind je een aantal aandachtspunten. Neem ze zeker door en vergroot je kans om geselecteerd te worden.