De impact van het TDC-programma

Tussen 2014 en 2017 ondersteunde TDC 122 producentenorganisaties ofwel 110.994 begunstigden uit 17 landen, actief in 10 verschillende ketens. In 2016 lanceerde TDC de uitdaging 'Maak van België het Land van de Fair trade' die mee werd opgenomen in een resolutie ter promotie van fair trade, goedgekeurd door het federaal parlement. Meer weten over onze activiteiten tussen 2014 en 2017 en hun impact?

De menselijke aanpak in de TDC-coaching

Ivoorkust telt veel cacaocoöperaties die allemaal hetzelfde doel hebben: zoveel mogelijk cacao van hun leden aan zo gunstig mogelijke voorwaarden verkopen. Om hen te helpen hun commerciële vaardigheden te verbeteren biedt TDC sinds enkele jaren een coachingtraject aan. Drie TDC-coaches getuigen over hun ervaringen bij de 8 coöperaties die momenteel worden begeleid.

Bean to bar

Vandaag zijn er wereldwijd steeds meer chocolatiers die de wereld rondtrekken op zoek naar hoogwaardige bonen met bijzondere smaken. Zij kiezen resoluut voor kwaliteit en niet voor massaproductie. Vaak hebben ze een goede band met de boeren en betalen ze hen een faire prijs voor hun harde werk. Ontdek deze bean-to-bar beweging hier!
3937
3935
3928

Zoeken