Doe mee aan de projectwedstrijd!

Promoot fair trade tijdens de Week van de Fair Trade 2017. Bedenk met je school, gemeente, vereniging... een originele fairtradeactiviteit en maak kans op €4000! Zo zet jij mee je schouders onder de uitdaging om van België het Land van de Fair Trade te maken.

Reportage eerlijk goud

TDC bezocht de goudmijn Aurelsa in Peru. In de jaren 80 trokken de mijnwerkers er zonder bescherming de mijn in. Giftige stoffen loosden ze zomaar op de grond. Gevaarlijk én enorm vervuilend. Vandaag ontginnen ze eerlijk goud. Een wereld van verschil qua wonen, werken en leven voor de hele gemeenschap. Hoe staat het met eerlijk goud in België? Wat moet er gebeuren om van eerlijk goud hier een succes te maken?

Opiniepeiling 2016 over Belgen en fair trade

TDC peilt tweejaarlijks naar de bekendheid, mening en houding van Belgen tegenover fair trade. Zo kunnen we de evoluties in kaart brengen. De bekendheid van fair trade neemt toe: 92% van de Belgen heeft er al over gehoord, tegenover 85% in 2014. Belgen doen hun fairtradeaankopen vandaag het vaakst in de supermarkt.

Marketing in de Marokkaanse dadel- en saffraanketen

In Zuid-Marokko loopt een BTC-programma rond de saffraan- en de dadelketen. Het is de eerste keer dat het Trade for Development Centre betrokken is van bij de formulering omwille van onze marketingexpertise bij producentengroepen in het Zuiden. Vandaag liggen er ideeën en plannen op tafel die een duidelijke richting aangeven, realistisch zijn en gedragen worden door de boeren zelf.
3674
3664
3662
3661

Zoeken