Eerlijk en esthetisch gekleed

Na 20 jaar campagnevoeren zijn schone kleren meer dan een slogan. Ze bestaan en de collectie telt steeds meer maten en kleuren. Er zijn kleine initiatieven die 100% fair trade zijn, maar ook een aantal grote bedrijven springen mee op de kar en proberen hun productie zo duurzaam mogelijk te maken.

Nieuw artikel: de Senegalese banaan

De export van Senegalese bananen – bio én fair trade! – naar België is al een aantal keer aangekondigd. Maar de obstakels op de weg van Tambacounda naar de winkels van Colruyt zijn voorlopig erg groot. Desondanks het grote potentieel en het engagement van verschillende partners - waaronder TDC - blijft het leveren van kwaliteit en kwantiteit voor een moeilijk product als de banaan een enorme uitdaging.

Hoe duurzaam is cacao vandaag?

Na de vele schandalen rond kinderarbeid en ten gevolge van de te lage inkomens voor cacaoproducenten engageerden grote bedrijven uit de chocoladesector zich om de duurzaamheid te verbeteren. Hoe is de situatie vandaag, zeker nadat de cacaoprijs op de wereldmarkt het voorbije jaar sterk daalde? We bezoeken een aantal TDC-projecten in Bolivia, Vietnam, Ivoorkust en Ghana.
3862
3853
3834

Zoeken