Week van de fair trade

Van 1 tot 11 Oktober 2014, ga voor Fair Trade. Op 1 oktober 2014 geven we de aftrap voor de 13de editie van de Week van de Fair Trade (1-11 oktober). We nodigen je ook dit jaar weer uit om helemaal te gaan voor fair trade! Hoe? Door mee te doen aan een van de vele fairtradeactiviteiten tijdens de campagne én door fairtradeproducten te kiezen in de winkel.

Reportage eerlijke kofffie uit Kivu

Het Trade for Development Centre liet voor TV5Monde een reportage maken over fairtradekoffie uit Kivu. Een cameraploeg trok naar deze conflictrijke regio op de grens tussen DRC en Rwanda en bezocht er drie koffie-organisaties. De reportage brengt in beeld hoe eerlijke koffie een impact kan hebben op de levensomstandigheden van de lokale bevolking, ook in deze moeilijke context.

Zeg het met bloemen

In 2007 riep de Britse minister van Internationale Samenwerking Hilary Benn consumenten op om Nederlandse bloemen geteeld in serres links te laten liggen en Keniaanse rozen te kopen. Zijn argumenten: beter voor het milieu en goed voor de werkgelegenheid en de ontwikkelingskansen van het land. Maar klopt dat wel? Hoe duurzaam zijn in het Zuiden geteelde bloemen? En welke rol speelt fair trade in dit verhaal?
3045
2929
2801
Link naar week van de fair trade
Link naar trade support

Zoeken