TDC lanceert nieuwe projectoproep

TDC lanceert een nieuwe projectoproep voor een coachingtraject ter plaatse in marketing en in financieel en business management. We willen de capaciteiten van MKMO's op deze vlakken versterken. De grootste doelstelling is om zowel de omzet als het inkomen van de producenten op een duurzame manier te verhogen door de organisatie te versterken en hen een betere markttoegang te bezorgen.

Eerlijk en esthetisch gekleed

Na 20 jaar campagnevoeren zijn schone kleren meer dan een slogan. Ze bestaan en de collectie telt steeds meer maten en kleuren. Er zijn kleine initiatieven die 100% fair trade zijn, maar ook een aantal grote bedrijven springen mee op de kar en proberen hun productie zo duurzaam mogelijk te maken.

Hoe duurzaam is cacao vandaag?

Na de vele schandalen rond kinderarbeid en ten gevolge van de te lage inkomens voor cacaoproducenten engageerden grote bedrijven uit de chocoladesector zich om de duurzaamheid te verbeteren. Hoe is de situatie vandaag, zeker nadat de cacaoprijs op de wereldmarkt het voorbije jaar sterk daalde? We bezoeken een aantal TDC-projecten in Bolivia, Vietnam, Ivoorkust en Ghana.
3881
3862
3834

Zoeken